به گزارش قدس آنلاین، روح اله متفکرآزاد ظهر روز سه شنبه -۲۴ آبان ماه- در جمع دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران گفت: این روزها کشور درگیر اتفاقات و التهاباتی است که به چند فاکتور و مؤلفه مرتبط است؛ برخی از آنها به کوتاهی و ضعف عملکردها باز میگردد که متوجه همه ما مسئولان است و برخی نیز به طراحی دشمن و برنامهریزی از پیش تعیین شده آنها بازمیگردد.
وی افزود: این را باید باور کنیم که دشمنان برای ایجاد ناامنی، نارضایتی و خلق مشکل با هزینه و دلارهای سعودی در کشور ما برنامهریزی کرده اند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به قانون اساسی اظهار داشت: قانون اساسی ما یکی از مترقیترین قوانین حکمرانی و از منظر حقوقی با ظرفیتترین روش مدیریت است و ظرفیت خوبی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه دارد و به نحوی تدوین شده است که همه میتوانند بر اساس مطالبات خود به اصولی از آن رجوع کنند و اصل ۲۷ قانون اساسی نیز یکی از همین موضوعات است که پیشبینی خوبی برای آن در قانون اساسی شده است.
متفکر آزاد در خصوص حادثه رخ داده برای خانم مهسا امینی اظهار داشت: همه از این اتفاق ناراحت هستیم و کسی نمیتواند آن را به عنوان اتفاقی عادی تلقی کند غیر از کسانی که از آن به عنوان یک فرصت برای فشار، ایجاد ناامنی و مشکل برای کشور استفاده کردهاند اما باید در مواجهه با مشکلات، مصائب و ناراحتیها هوشیارانه عمل کنیم.
دشمن به بهانههای حقوق بشری دنبال تحمیل و افزایش تحریمها بر ایران است
رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس ادامه داد: رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۱۳۸۸ با ژست دموکراتیک و روشنفکرانه و با اصلاحات سیاسی در قبال جمهوری اسلامی ایران روی کار آمد و ادعا کرد که ایران هستهای را میپذیرد اما اتفاقات سال ۱۳۸۸ و فتنه رخ داده محصولی جز تحریم برای ما نداشت و سبب شد فشارها بر کشور گستردهتر و سازمانیافتهتر شود و امروز نیز در شرایطی که ما در آستانه یک توافق بودیم با رویش ناآرامی و ناامنی شاهد فشار غرب بر کشور هستیم و این فضا مانند سال ۱۳۸۸ می تواند آب به آسیاب دشمن ریخته و دشمن با سوء استفاده و به اسم حقوق بشر بسیاری از تحریمها و فشارها را بر کشور تحمیل کنند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر لزوم شنیدن سخن و حرف مردم گفت: باید یاد بگیریم که صحبت کنیم و بشنویم و اگر در گذشته این یک رفتار اخلاقی بود امروز یک امر واجب است و در حوزه فرهنگ به این بالندگی برسیم که سخنان یکدیگر را بشنویم.
احزاب یاد نگرفتهاند برای مدیریت، حکمرانی و حل مشکلات مردم الگوی موثری ارائه کنند
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص علت عدم توسعه تحزب در کشور گفت: این را میپذیریم که تحزب به خوبی در ایران شکل نگرفته است اما بخشی از آن به رفتار حزبی ما بازمیگردد و اینکه احزاب یاد نگرفتهاند برای مدیریت، حکمرانی و حل مشکلات مردم الگوی کارا و موثری ارائه کنند بلکه به دنبال جذب رأی و مخاطب هستند و متاسفانه برای این منظور از ساختارها و قوانین کشور هم عدول میکنند البته باید ساختار و چارچوبها نیز انعطاف کافی را داشته باشند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: در دهه ۶۰ ما شاهد مبارزه مسلحانه، ترور و جنایاتی توسط برخی از جریانها با مردم و انقلاب بودیم که فضا را به سمت تندروی و رادیکالیسم سوق داد. من میپذیرم که باید تجمع و گفت وگو در کشور جاری شود اما این کار مقدماتی دارد و اگر بخواهیم فضای گفتوگو باز باشد باید از فضای تندروی و رادیکالیزم دور باشیم و امروز در مجلس در حال پیگیری مقدمات تحقق کامل اصل ۲۷ قانون اساسی هستیم.
متفکر آزاد ادامه در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضعیت مردم سالاری و اقلیتها در ایران گفت: در پارلمانهای هیچ کجای دنیا به صورت ساختاری اجازه حضور اقلیتهای دینی داده نمیشود البته منعی نیز برای حضور آنها وجود ندارد اما اقلیتهای دینی میتوانند در چارچوب احزاب و در رقابت با اکثریت به کرسی پارلمان برسند چرا که در زیست بوم آنها چنین چیزی تعریف نشده است اما ما ظرفیتی را قرار دادیم که اقلیتهای دینی به طور جداگانه و نه در یک رقابت با اکثریت دینی یعنی مسلمانان در مجلس حضور پیدا کنند و شانس دائمی و نقش پایداری در مجلس داشته باشند و این به معنای بومی بودن مردمسالاری و حق آزادی و حق آحاد حتی کم و اقلیت جامعه است.
دهه هشتادیها صادق، شفاف و بیریا هستند/ با چنین نسلی راحتتر میتوان حرف زد
نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس تصریح کرد: کار فرهنگی کاری سخت است که با ابزار سخت انجام نمی شود به این معنی که پیشبرد کار فرهنگی به آسانی انجام نمیشود و با ابزار سخت و تند پیش نمیرود و کار بر روی باورها با زور شدنی نیست و ابزارهای خودش را می طلبد.
وی با اشاره به ویژگیهای دهه ۸۰ نسبت به دهههای گذشته گفت: این دهه صادق، شفاف و بیریاتر است و گفتوگو با این نسل الزامات خود را دارد و به همین دلیل است که بیپرده و صریح نقد میکند و با صدای رساتر حرف میزند و اتفاقا معتقدم با چنین نسلی میتوان راحتتر حرف زد و البته باید تغییرات آنها را نیز پذیرفت و اول باید درک کرد که فضای جدیدی ایجاد شده و برای توسعه فکری باید تدبیر، تحمل و صبر داشت.
نباید اجازه داد دو دستگی ایجاد شود/خشونت باب صحبت را میبندد
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: چه در جامعه و چه در دانشگاه نباید اجازه دو دستگی را داد و توجه به فکر- یا با ما یا علیه ما - نمیتواند توسعهای را در جامعه ایجاد کند و بدانید خشونت باب صحبت را میبندد و بیشک نظام نیز نمیخواهد دودستگی و خشونت ایجاد شود و انتخاب نظام، امنیت، آرامش و اقناع فضا است و اجازه ندهیم جامعه به سمت دو دستگی پیش رود.
متفکر آزاد با گرامیداشت یاد شهدای مدافع امنیت گفت: افرادی که در اوج خشونت به هیچکدام از شهروندان و مردم این سرزمین فارغ از نگاهی که دارند رحم نمی کنند و با قصاوت قلب افرادی مانند آرمان علی وردی و روح الله عجمیان را به بدترین شکل ممکن به شهادت رساندند قطعا فرزندان این سرزمین نیستند و در بستر این فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی ما رشد نکرده اند. نمونه این اتفاق حادثه حرم شاهچراغ بود که نشان داد برای دشمن هیچکدام از آحاد ملت مهم نیست. این فرصت را باید از دشمن گرفت. که راه حل ان جلوگیری از دو دستگی در جامعه است که در این مسیر دانشجویان می توانند پیشرو باشند.
اعتراض تبدیل به اغتشاش شود جامعه به قهقرا می رود
متفکر آزاد تأکید کرد: خشونت انسداد گفت و گو و اصلاح است و اگر اعتراض تبدیل به اغتشاش شود جامعه به قهقرا می رود. اولین اصل این است که بستر گفت وگو را باز کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به نقش زنان در جامعه پس از انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب فقط ۳۰ درصد از زنان باسواد بودند اما اکنون بی سوادی بانوان تقریبا ریشهکن شده و امروز ۶۰ درصد از دانشجویان ما را دختران تشکیل میدهند و بعد از انقلاب پیام تمدنی امام را یک زن یعنی خانم دباغ به رهبر شوروی سابق منتقل کرد. همچنین تنها ۶ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی ما در پیش از انقلاب را زنان تشکیل میدادند ضمن آن که پیش از انقلاب سهم زنان از کرسیهای استادی دانشگاه کمتر از یک درصد بود اما اکنون ۲۱ درصد از اساتید ما زن هستند و بسیاری از پزشکان متخصص ما را نیز خانمها تشکیل میدهند.
در ابتدای این جلسه تعدادی از دانشجویان معترض با ممانعت از تشکیل جلسه و سر دادن شعارهایی خواستار پیگیری حقوق دانشجوی بازداشتی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران شدند که آقای متفکر آزاد در جمع این دانشجویان حاضر و ضمن شنیدن صحبتهای آنها قول پیگیری مطالبات آنان منجمله وضعیت دانشجوی بازداشتی دانشگاه را داد.
نظر شما